Wednesday 5 February 2014

Runebergintortut ja synttärit

Mun blogi alkaa pikkuhiljaa muuttumaan leipomis- ja kokkausblogiksi! En muuta tee kuin laittele tänne kakkujen, keksien, leipien ja tällä kertaa Runebergintorttujen ohjeen! No, asukuvia on täällä turha odotella. En pidä itseäni yhtään kuvauksellisena, enkä usko että ketään haluaa nähdä mun mustat housut-villapaita yhdistelmiä päivästä toiseen :D
My blog is turning to a cooking- and baking blog! I just keep on posting stuff about cookies, cakes, bread and this time I'm gonna write about one traditional finnish "cake"; Runeberg torte. Well, I'm not going to post any "what I wore today"-things since I do not believe that anyone wants to see my pullover-black pants combos :D

Runebergin-päivähän on Suomessa tänään keskiviikkona. Meillä sattuu niin hyvin että M:llä on samana päivänä syntymäpäivä! Perinteeksi onkin tullut se, että hän saan synttärikakun sijaan Runebergintorttuja. Tänä vuonna plussana on se, että kämäsen opiskelijakämpän mikroaaltouuni (jossa on "uuni-toiminto") on vaihtunut oikeaan uuniin. Eli tortuista tuli just oikeanlaisia.
Runeberg day is officially today in Finland. It happens to be that M has his birthday on the same day! It has become a tradition that instead of a birthday cake he gets some Runeberg's Torte. The most positive thing this year is that after a couple of years with just a microwave with an oven function I finally can use a real oven. So this year they turned out just right!


Laitan tässä jakoon omasta 8. luokan köksänkirjasta löytyvän ohjeen, kylläkin kaksinkertaisena sillä normaalimäärä taikinaa olisi riittänyt ehkä kuuteen Runebergintorttuun. Minulla ei ole valitettavasti oikeanmallista muffinssivuokaa, jolla saisin perinteisenmallisia Runebergintorttuja. Pääasia että saa Runebergintorttuja ylipäätään!
I'm gonna put the recipe from my 8th grade cooking book, I had to double the recipe since it would have not been enough. Runeberg's Torte should be quite high, unfortunately I have only a traditional muffin form. Well, the main point is that we can eat these good "cakes"!

Tässä ohje:

1dl jauhettua mantelia
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/2tl neilikkaa
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl maitoa

Koristelu:
tomusokeri-vesiseos
vadelmahilloa

sekoita keskenään mantelit, vehnäjauho, korppujauho, leivinjauhe, kaneli ja neilikka. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää maito ja kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista tortut uunin keskitasossa 15minuuttia 200 asteessa. Koristele perinteisesti ;)

Here the recipe:

1dl powdered almonds
1,5dl flour
1,5 dl breadcrumbs
1tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1/2tsp clove
150g butter
1,5dl sugar
2 eggs
0,5dl milk

Deco:
powdered sugar-water-mix
Raspberry jam

Mix almonds, flour, breadcrumbs, baking soda, cinnamon and clove. Whip butter and sugar together. Add eggs and mix with mixer. Add milk and the dry ingredients in the dough. Put the dough in muffin forms. Bake in 200C oven for 15minutes. Decorate with sugar-water-mix and raspberry jam (see pic below!)


Ja tässä lopputulos koristeluineen:
And here is the end result: 



Vieraat kävi jo ja Runebergin tortut meni parempiin suihin! Nyt me ollaan lähdössä syömään. Hyvää Runebergin-päivää kaikille, älkää syökö liian monta torttua! :)
Our guest have already left and we are now heading for dinner in the city. Happy Runeberg Day to everyone, don't eat too many Runeberg's Torte! :)

No comments:

Post a Comment